Píše se rok 2021 a to znamená jediné – Programia slaví už 8. výročí od svého založení. Kulatiny se blíží, ale i tato malá jubilea je potřeba řádně oslavit a připomenout si, jaký kus práce jsme po boku skvělých kolegů vykonali. Tentokrát jsme se nechali hýčkat pivem, wellness procedurami a dobrým jídlem. Vraťte se na okamžik do onoho příjemného dne spolu s námi a inspirujte se parádní teambuildingovou akcí!
Kde jsme 8. výročí oslavili
2 hodiny cesty od Ostravy se nachází Černá Hora a rovněž i cíl našich výročních oslav. Právě zde jsme zamířili do luxusního hotelu Sladovna a také jsme měli možnost nahlédnout přímo do místního pivovaru. Můžeme říct jediné – ke štěstí nám nechybělo nic.
Jak probíhala návštěva Sladovny a místního pivovaru
Abychom měli dost sil na celodenní program, začali jsme vydatným obědem a pokračovali prohlídkou prostor pivovaru s panem sládkem, v rámci níž jsme degustovali pivo a naučili se, co na pivu hodnotit a jak jej správně vychutnávat.
Následoval volný program, kdy si každý mohl zvolit procedury, které ho nejvíce zaujaly. Bylo možné vybírat z nejrůznějších masáží a wellness nabídek.
„Já jsem navštívil pivní lázně, kde jsem v koupeli ze sladu, ječmene a vody popíjel pivo. Poté jsem si dal tři kolečka – parní sauna, finská sauna a studená koupel – a to celé završil studenou odpočinkovou místností s ledopádem,“ prozradil Pavel Kramný, spoluzakladatel a technický ředitel Programie.
Po osvěžení těla i duše jsme se v 18 hod. společně potkali na rautu. To byl teprve učiněný ráj! Mohli jsme totiž ochutnat celou řadu dobrot – naložená žebra, guláše, bramborové placičky, sýry a výborné maso. O dvě hodiny později nás pak čekal bowlingový turnaj, kde jsme mezi posílám bowlingových koulí ke kuželkám mlaskali nad hovězím a pštrosím tataráčkem. To aby nám to ještě lépe šlo!
Takové nicnedělání ale člověka zmůže, a tak se stalo, že jsme šli spát už o půl jedné :-) I tak je to ovšem slušný výkon a tento poklidný večírek věnovaný především odpočinku a pivnímu moku jsme se užili na maximum.
Za odměnu (poctivou práci během celého roku), dostali všichni zaměstnanci dárek v podobě pražené guatemalské kávy SHB El Jaguar.
Co na akci říkají někteří z účastníků
Dozvěděli jste se o pivu něco nového? Která informace vám přišla nejzajímavější?
Roman Pavlištík:
Ani ne, chodil jsem totiž na brigády do pivovaru, takže bych naopak mohl doporučit zajímavá místa k exkurzi.
Libor Beníček:
Pro mě byly zajímavé informace o postupu výroby svrchně kvašených piv.
Martina Jalůvková:
Dozvěděla jsem se spoustu informací, avšak co mi mi nejvíce utkvělo v paměti byla dobrá rada: po sportu si dejte desítku a při posezení s přáteli si vychutnejte více stupňové pivo, ať se vám dobře povídá.
Miroslav Schnitta:
Já velký pivař nejsem a nikdy jsem nebyl. Jelikož to pro mě byla první exkurze do pivovaru, prakticky vše, co se týká samotné výroby piva, pro mě bylo nové. Co se mi ovšem hodně líbilo, tak to byla řízená degustace piv, kde jsme zkoušeli různé druhy piva a vychutnávali jejich rozdílné chutě.
Které procedury jste ve Sladovně absolvovali?
Roman Pavlištík:
Nebyl jsem na žádné.
Libor Beníček:
Masáž.
Martina Jalůvková:
Pivní koupel, která byla moc fajn, a poté pár temp v bazénu.
Miroslav Schnitta:
Abych se přiznal, já nejsem velký fanoušek masáží, saun a dalších věcí spojených s těmito wellness procedurami. Místo toho jsem zvolil menší procházku po okolí a pivko s kolegy :-)
Jak hodnotíte večerní program – raut a bowling?
Roman Pavlištík:
Za jedna a hvězdička k tomu.
Libor Beníček:
Raut i bowling jsem si moc užil.
Martina Jalůvková:
Raut byl výborný. Na výběr jsme měli skvělé dobroty, od panenky až po gulášek. Bowling byl po večeři a po všech předešlých procedurách a prohlídkách pivovaru trochu náročný, ale fajn, abychom u stolu neusnuli.
Miroslav Schnitta:
Raut neměl chybu. Výběr jídel byl dostatečně pestrý a množství bylo také dostatek, takže nikomu nic nechybělo a každý mohl ochutnat, na co měl chuť. Co se týká bowlingu, tak ten mám osobně moc rád, i když ho bohužel nehraju tak často, jak bych chtěl. Proto jsem byl vděčný, že byl součástí večerního programu a myslím, že i přes menší technické problémy jsme si jej všichni užili.
Co se vám z celé výroční akce líbilo nejvíce?
Roman Pavlištík:
Nejlépe jsem se bavil při bowlingu.
Libor Beníček:
Za mě asi prohlídka pivovaru.
Martina Jalůvková:
Hotel i s ubytováním byl úžasný, obsluha usměvavá a ochotná a program naplánován do posledního detailu. Takže celkově skvělá zábava od příjezdu až do večera.
Miroslav Schnitta:
Je těžké vyzdvihnout nějakou konkrétní věc, kterou považuji za nejlepší. Ať to bylo umístění akce do krásného hotelu Sladovna, komentovaná prohlídka pivovaru s následnou řízenou degustací piva nebo úžasný večerní raut s partičkou na bowlingu. Nic z toho by ovšem nebylo tak úžasné bez skvělé party lidí, jakou v Programii máme.
Už teď se těšíme na další výroční oslavu, která nás bude čekat zase v roce 2022. Do té doby si ale ještě užijeme několik skvělých teambuildingů a dalších firemních akcí. Ve skvělé partě lidí je totiž vždycky dobře!